Mechelen opnieuw gebombardeerd. Gevechten in het gouvernement Soewalki en aan de Njemen. De Duitschers schieten op Ossowiec. Ten Taube werpt bommen op Parijs. De Fransche legers gaan merkbaar vooruit aan den linkervleugel op een zeer uitgebreid front tusschen de Oise en de Somme. Van de Oise tot Reims grepen op verschillende punten zeer hevige Duitsche aanvallen plaats, doch allen werden afgeslagen. In het centrum van Reims, te Souain, deed de Pruisische garde eenen krachtigen aanval, doch werd in de streek Berrie-Nogent-l’abesse (nota redactie: Berry-Nogent-l’abesse) teruggeworpen. Van Souain tot in Argonne viel de vijand met welgelukken aan, tusschen de baan van Sommepy naar Châlon en den ijzeren weg St-Menehould-Vouziers. ’s Avonds herwonnen de Fransche legers het verloren terrein. Ten zuiden van Woevre bezetten de Duitschers het front dat loopt langs St-Mihiel en het Noord-Oosten van Pont-à-Mousson.

Een zeppelin werpt bommen te Deinze. Aalst terug door de Belgen bezet, nadat de Duitschers eruit verjaagd waren.