Donderdag – De zomer is weeral uit en het sneeuwt opnieuw.

De boter is in afslag.

De bloem echter gaat naar omhoog. Op het ogenblik zijn er bakkers welke ze 2 fr. de kilo verkopen en zeggen dat ze eer het 14 dagen verder is 3 fr. of 300 fr. de zak zal kosten, alhoewel er gewetenloze handelaars zijn welke magazijnen vol hebben zitten en niets willen lossen. “Ze moet eerst nog wat in prijs stijgen” zeggen ze.

Indien het brood zoo voortgaat, krijgen we binnenkort slijpstenen te eten. Het wordt van dag tot dag slechter. Met de patatten langs komiteitswege is het al even droevig gestaan. Ik heb met mijn huishouden recht aan 10,5 kg. per week en op 3 meert heb ik 7,5 kg. kunnen bekomen. Sindsdien … niets meer. Eet dan maar…

Reeds menig opstootje is hierdoor ontstaan voor de poorten der magazijnen tusschen politie en vruchteloos wachtende menigte. Dezen morgen was ik er rond 6u30 nog getuige van in de Nachtegaalstraat waar patatten genoeg zijn maar niet bedeeld worden.