Afzender: Télésphorus Buyssens, Adinkerke
Geadresseerde: vriend Kyndt

Mijn waarde vriend Kyndt,

Van Coppejans vernam ik uw adres; ik had er half het vermoeden van dat u van adres veranderd was, want ik heb geen antwoord ontvangen op een kaartje dat ik u opgestuurd heb naar de Godolphin Road, Shepherd’s Bush.

Na twee jaren ballingschap heb ik dus terug den vaderlandschen bodem betreden, en doe nu dienst in de 2de brigaden des Chemins de Fer en Campagne, waarvan slechts een tiental eenheden allen aard opgeroepen werden, in afwachting dat de Verbondenen…

Enfin, tot hiertoe zijn we nog niet officieel in werking. Te Adinkerke zelve schier geen mogelijkheid om te logeren: iedereen trekt naar De Panne, waar ik nu ook woon. Vrouw en kind zijn moeten achterblijven te Calais. Al wat Antwerpen aan cheminots telt, overgekomen uit Nederland en Engeland, is thans werkzaam aan het aanleggen van nieuwe sporen te Adinkerke.

En hoe gaat het met u? En met uwe familie? Hoe stelt u het in uwe nieuwe functies?
Een klein woordje zou me grootelijks verplichten.

Hartelijkste groetenissen;
Uw toegenegen,
T.B.