Ik ben dus regelmatige bezoeker der spijshuizen geworden, evenals de twee kinderen (moeder en Nini te huis). Men mag toch weel eene speciale maag hebben om aan dat eten gewoon te worden. Ik kan maar niet begrijpen hoe het mogelijk is twee of drij zoo geweldig verschillende spijzen te samen op te dienen.

Als voorbeeld ziehier eenige “menus”

Soep: dat is alle dagen een afkooksel van ??? met een paar stukjes rauwe groenten, een schijntje havermout en de smaak van maïsvlokken.

Als konsistante schotel volgt dan: spinazie met witte boonen of savooien met rijst of savooien met erwten, of princessen met bloemkool, of princessen met zuurkool.

Hierbij een stukje rosbeaf, spek, boulie, bloedworst of conservevleesch.

Een weinig vulsel kan het zijn, maar voedsel, dat valt sterk te betwijfelen. Met een weinig goeden wil en een paar centen meer zou dit eten toch even goed wat smakelijker kunnen gereed gemaakt worden.